Tips & trucs

Groothedde zal regelmatig deze pagina voorzien van allerlei tips & trucs. Als u regelmatig op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Aanmelden nieuwsbrief
 

Regeleinden in Word en Excel

Als u in Word werkt met opsommingen verschijnt na het indrukken van de Enter toets standaard op de volgende regel een opsommingsteken. Het gebruik van de toetsencombinatie Shift-Enter zorgt ervoor dat u naar de volgende regel gaat zonder een opsommingsteken te plaatsen.
 
In Excel kunt u tekst, cijfers en formules invoeren. Echter als u op Enter drukt bevestigt u de invoer en komt u automatisch in de onderliggende cel te staan. Het indrukken van de toetsencombinatie Alt-Enter zorgt ervoor dat u naar de volgende regel in de cel gaat.
 

Word sjablonen

In veel bedrijven hebben standaardbrieven, offertes en faxen een vaste opmaak. Vaak worden deze standaard documenten als normale Word bestanden opgeslagen. Het nadeel hiervan is dat per ongeluk het originele bestand wordt overschreven. Door deze documenten op te slaan als sjabloon kunnen deze worden opgeroepen vanuit Microsoft Word.

 
Werkwijze

  • Maak een normaal Word document
  • Kies voor - Bestand - Opslaan als - Selecteer het bestandstype Documentsjabloon
     

Oproepen  sjabloon

  • Kies in het menu voor Bestand - Nieuw

Word toont vervolgens een menu met de sjablonen

  • Selecteer het gewenste sjabloon 

Door het sjabloon te openen wordt een kopie gemaakt van het sjabloon

  • Bewerk het document en sla het document op 

 
Bron: Word vervolg cursus